3 Katlı Pasta Yapımı ve Süsleme Rehberi
Malzemeler (Temel Vanilyalı Pandispanya İçin):
- 6 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Krema İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 200 gram tereyağı
Yapılışı:
- Fırını 180°C'ye ısıtın. 3 adet 22 cm'lik yuvarlak kek kalıbını yağlayın
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
- Elekten geçirilmiş un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırın
- Sıvı yağı ekleyip yavaşça karıştırın
- Hamuru eşit şekilde 3 kalıba paylaştırın
- 25-30 dakika pişirin, kürdan testi yapın
- Kekleri soğumaya bırakın
Krema Hazırlığı:
- Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alın, topak kalmayana kadar çırpın
- Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
- Ocaktan alıp vanilin ve tereyağını ekleyin, tereyağı eriyene kadar karıştırın
- Üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın
Montaj:
- Soğuyan kekleri üst kısımlarını düzleştirin
- İlk katı servis tabağına yerleştirin, üzerine kremanın 1/3'ünü sürün
- İkinci katı ekleyip tekrar krema sürün
- Son katı yerleştirin, kalan kremayla pastanın tüm yüzeyini kaplayın
Süsleme Önerileri:
- Çikolata Ganaj: 200 ml krema ile 200 gram bitter çikolatayı benmari usulü eritip soğutun
- Taze Meyveler: Çilek, ahududu, böğürtlen, kivi dilimleri
- Kuru Meyve ve Kuruyemiş: Ceviz, fındık, antep fıstığı, badem
- Şeker Hamuru: Renkli şeker hamuru ile kaplama yapabilirsiniz
- Krem Şanti: Kenarlara ve üst kısma sıkma torbası ile desenler yapın
- Çikolata Parçacıkları: Rendelenmiş beyaz/sütlü çikolata
- Yenilebilir Çiçekler: Doğal veya şeker hamurundan yapılmış çiçekler
İpuçları:
- Pastayı en az 4-5 saat buzdolabında dinlendirin
- Katlara meyve ekleyecekseniz, krema üzerine yerleştirin
- Süsleme öncesi pastanın tamamen soğuduğundan emin olun
- Dilimlemeden önce bıçağı sıcak suya batırıp kurulayın
|