3 katlı pasta nasıl yapılır ve ne ile süslenir?

Görkemli üç katlı bir pastanın sırrı, mükemmel pandispanyadan lezzetli kremaya ve göz alıcı süslemelere uzanan titiz bir hazırlık sürecinde saklı. Bu rehber, her aşamada profesyonel dokunuşlar sunarak özel günlerinizi taçlandıracak enfes bir pasta yapmanın püf noktalarını paylaşıyor.

20 Kasım 2025

3 Katlı Pasta Yapımı ve Süsleme Rehberi


Malzemeler (Temel Vanilyalı Pandispanya İçin):

  • 6 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Krema İçin:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 200 gram tereyağı

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'ye ısıtın. 3 adet 22 cm'lik yuvarlak kek kalıbını yağlayın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Elekten geçirilmiş un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırın
  • Sıvı yağı ekleyip yavaşça karıştırın
  • Hamuru eşit şekilde 3 kalıba paylaştırın
  • 25-30 dakika pişirin, kürdan testi yapın
  • Kekleri soğumaya bırakın

Krema Hazırlığı:

  • Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alın, topak kalmayana kadar çırpın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
  • Ocaktan alıp vanilin ve tereyağını ekleyin, tereyağı eriyene kadar karıştırın
  • Üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın

Montaj:

  • Soğuyan kekleri üst kısımlarını düzleştirin
  • İlk katı servis tabağına yerleştirin, üzerine kremanın 1/3'ünü sürün
  • İkinci katı ekleyip tekrar krema sürün
  • Son katı yerleştirin, kalan kremayla pastanın tüm yüzeyini kaplayın

Süsleme Önerileri:

  • Çikolata Ganaj: 200 ml krema ile 200 gram bitter çikolatayı benmari usulü eritip soğutun
  • Taze Meyveler: Çilek, ahududu, böğürtlen, kivi dilimleri
  • Kuru Meyve ve Kuruyemiş: Ceviz, fındık, antep fıstığı, badem
  • Şeker Hamuru: Renkli şeker hamuru ile kaplama yapabilirsiniz
  • Krem Şanti: Kenarlara ve üst kısma sıkma torbası ile desenler yapın
  • Çikolata Parçacıkları: Rendelenmiş beyaz/sütlü çikolata
  • Yenilebilir Çiçekler: Doğal veya şeker hamurundan yapılmış çiçekler

İpuçları:

  • Pastayı en az 4-5 saat buzdolabında dinlendirin
  • Katlara meyve ekleyecekseniz, krema üzerine yerleştirin
  • Süsleme öncesi pastanın tamamen soğuduğundan emin olun
  • Dilimlemeden önce bıçağı sıcak suya batırıp kurulayın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;