2 katlı kedi dili pastası nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir pasta arayanlar için ideal bir tarif: Kedi dili bisküvileriyle hazırlanan bu iki katlı pasta, kremalı dokusu ve çikolatalı lezzetiyle beğeninizi kazanacak. Malzemelerin birleşimiyle ortaya çıkan nefis tat, özel günlerde veya çay saatlerinde tercih edebileceğiniz hafif bir alternatif sunuyor.

24 Kasım 2025

2 Katlı Kedi Dili Pastası Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • Kedi Dili Bisküvileri (yaklaşık 200 gram)
  • 500 ml süt
  • 200 ml krema
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 100 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


1. Kremasını Hazırlama:


  • Bir tencereye süt, krema, un, nişasta ve toz şekeri alın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin
  • Göz göz olan muhallebiyi ocaktan alıp vanilya ekleyin
  • Üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın

2. Çikolata Sosu Hazırlama:

  • Benmari usulü bitter çikolatayı eritin
  • İçine kakao ve tereyağı ekleyip karıştırın

3. Katların Oluşturulması:

  • Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın
  • Kedi dillerini çikolata sosuna batırıp kelepçeli kalıba dizin
  • Üzerine kremadan bir kat yayın
  • Tekrar çikolatalı kedi dilleri ve kremayla katları tamamlayın

4. Dinlendirme:

  • Pastayı en az 4-5 saat buzdolabında bekletin
  • Servis yapmadan önce üzerini rendelenmiş çikolata veya kedi dilleriyle süsleyin

Püf Noktaları:

  • Kedi dillerini çikolata sosuna çok batırmayın, yumuşayabilir
  • Muhallebi tam soğumadan krem şantiyi eklemeyin
  • Pastayı gece boyu buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;