Zürafa Desenli Rulo Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Krema için: 2 paket krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt
Zürafa Deseni İçin:
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı süt
Yapılışı:
1. Zürafa Deseni Hazırlama:
- Küçük bir kasede 2 yemek kaşığı kakaoyu 2 yemek kaşığı sütle karıştırarak pürüzsüz bir macun elde edin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ince uçlu bir fırça veya pişirme poşeti kullanarak zürafa desenleri çizin.
- Tepsiyi 10-15 dakika buzlukta bekletin.
2. Pandispanya Hazırlama:
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, spatulayla yavaşça karıştırın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip homojen bir karışım elde edin.
- Hazırladığınız karışımı, buzlukta bekleyen zürafa desenlerinin üzerine dökün.
3. Pişirme:
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 10-15 dakika pişirin.
- Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Pişen keki fırından çıkarıp, üzerine temiz bir bez sererek soğumaya bırakın.
4. Krem Şanti Hazırlama:
- Krem şantiyi soğuk sütle çırparak katı bir kıvam alana kadar hazırlayın.
5. Rulo Yapma:
- Soğuyan kekin üzerindeki bezi çıkarın.
- Keki tekrar bezle sararak rulo şeklini verin ve 15-20 dakika bu şekilde dinlendirin.
- Sonra bezi açarak kekin üzerine krem şantiyi yayın.
- Keki tekrar dikkatlice rulo yapın ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
6. Servis:
- Dinlenen rulo pastayı dilimleyerek servis yapın.
İpuçları:
- Zürafa desenini çizerken çok kalın olmamasına dikkat edin, aksi halde kek yapışabilir.
- Keki sıcakken rulo yaparsanız çatlamasını önlersiniz.
- Krem şantiyi soğuk sütle hazırlamak daha iyi sonuç verir.
|