Tereyağlı alman pastası nasıl yapılır, tarif nedir?
Alman mutfağının sevilen lezzetlerinden tereyağlı pastanın ev yapımı tarifi, hem pratik hem de lezzet garantili. Yumuşacık dokusu ve bademli üzeriyle çay saatlerinizi şölene dönüştürecek bu nefis tatlıyı denemek için ihtiyacınız olan tüm detaylar burada.
Tereyağlı Alman Pastası (Butterkuchen) Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram un
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 200 gram toz şeker
- 4 adet yumurta
- 1 paket vanilin şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı süt
- 1 tutam tuz
Üzeri İçin:
- 100 gram badem dilimleri
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
- Fırını 180°C'ye ısıtmaya başlayın.
- Bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
- Başka bir kapta tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Vanilin şekeri ekleyin.
- Kuru malzemeleri azar azar ekleyerek karıştırın.
- Sütü ekleyip homojen bir hamur elde edin.
- Yağlanmış bir kek kalıbına hamuru dökün.
- Üzerine badem dilimlerini serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
- Soğuyan pastanın üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Not: Pastanızın daha nemli olmasını isterseniz, piştikten sonra üzerine şerbet gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun!
|