Tel kadayıflı muhallebili pasta nasıl yapılır?

Çıtır tel kadayıf katmanı, cevizli dokusu ve kremalı muhallebisiyle enfes bir pasta tarifi. Hem göze hem damağa hitap eden bu nefis tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Tüm yapım aşamaları ve püf noktalarıyla birlikte sunulan tarif, mutfakta zaman geçirmekten keyif alan herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği bir lezzet şöleni vaat ediyor.

26 Kasım 2025

Tel Kadayıflı Muhallebili Pasta Tarifi


Malzemeler (8-10 Kişilik):

  • 500 gram tel kadayıf
  • 200 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş)

Muhallebisi İçin:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)

Üzeri İçin:


  • 1 su bardağı sütlü çikolata
  • 1/2 su bardağı süt
  • Dövülmüş fındık veya antep fıstığı (süsleme için)

Yapılışı:

1. Tel Kadayıf Hazırlığı:

  • Tel kadayıfı elinizle ufalayarak küçük parçalara ayırın.
  • Eritilmiş tereyağını kadayıfın üzerine gezdirip iyice karıştırın.
  • Tabanı yağlanmış kelepçeli kek kalıbına kadayıfın yarısını yayın ve elinizle bastırarak düzleştirin.
  • Üzerine iri dövülmüş cevizleri serpin.
  • Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayarak tekrar bastırın.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

2. Muhallebi Hazırlığı:

  • Bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Altını kapatıp vanilini ekleyin ve karıştırın.
  • Muhallebiyi ara ara karıştırarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

3. Krem Şanti Hazırlığı:

  • Krem şantiyi bir su bardağı soğuk sütle çırparak katı kıvam alana kadar hazırlayın.
  • Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.

4. Pastanın Birleştirilmesi:

  • Soğumuş tel kadayıfın üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve spatula ile düzeltin.
  • Pastayı en az 4-5 saat buzdolabında dinlendirin.

5. Çikolata Sosu ve Süsleme:

  • Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin veya mikrodalgada 30'ar saniyelik aralıklarla eriyene kadar ısıtın.
  • Yarım su bardağı sütü ekleyip pürüzsüz bir sos kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Soğumuş pastanın üzerine çikolata sosunu gezdirin.
  • Dövülmüş fındık veya antep fıstığı ile süsleyin.
  • Çikolata sosu donmadan hemen servis yapın veya buzdolabında 1 saat daha bekletin.

Püf Noktaları:

  • Kadayıfı fırında fazla tutmamaya dikkat edin, yanarsa acı bir tat oluşur.
  • Muhallebiyi soğutmadan krem şanti ile karıştırmayın, aksi halde krem şanti eriyebilir.
  • Pastayı en az 4 saat buzdolabında bekletmezseniz muhallebi iyice oturmayabilir.
  • Çikolata sosunu çok sıcak dökmemeye özen gösterin, muhallebiyi eritebilir.

Servis Önerisi:

  • Pastayı dilimledikten sonra üzerine bir top dondurma ile servis edebilirsiniz.
  • Mevsim meyveleri ile süsleyerek daha ferah bir tat elde edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;