Tart kalıbında portakallı pasta nasıl yapılır?
Portakalın ferahlatıcı aromasıyla tatlı bir lezzet şöleni sunan tart kalıbında pasta, hem göze hem damağa hitap eden pratik bir tarif. Taze portakal suyu ve rendesiyle hazırlanan yumuşacık kek, üzerindeki portakal şurubuyla mükemmel bir denge kuruyor.
Tart Kalıbında Portakallı Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı portakal suyu
- Yarım su bardağı toz şeker
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın. Tart kalıbınızı yağlayarak hazırlayın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ, süt, portakal suyu ve rendesini ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kek hamuru elde edin.
- Hamuru tart kalıbına dökün ve 35-40 dakika pişirin.
- Pasta pişerken, üzeri için portakal suyu ve şekeri kaynatarak şurup kıvamına getirin.
- Pişen pastayı fırından çıkarın, sıcakken hazırladığınız portakal şurubunu üzerine gezdirin.
- Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın.
Not:
- Pastanızın daha nemli olmasını isterseniz portakal şurubunu daha fazla kullanabilirsiniz.
- Servis öncesi üzerine portakal dilimleri veya nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
|