Sade pasta nasıl yapılır, tarif ve ipuçları nelerdir?

Lezzetli ve hafif bir sade pasta, özel günlerin vazgeçilmezi olabilir. Kekinin yumuşacık dokusu, kremasının nefis tadıyla bu tarif, hem göze hem damağa hitap ediyor. İşte mükemmel sonuç almanızı sağlayacak adım adım yönergeler ve püf noktaları.

26 Kasım 2025

Sade Pasta Tarifi ve İpuçları


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Krema İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 200 ml krema (veya 1 paket krem şanti)

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'ye ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 30-35 dakika pişirin
  • Kek soğurken, kreması için tüm malzemeleri (krem şanti hariç) tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
  • Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın
  • Soğumuş keki ortadan ikiye bölün, arasına ve üstüne kremayı sürün
  • En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin

İpuçları:

  • Kekin çok sert olmaması için unu kontrollü ekleyin
  • Kekin pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edin
  • Keki sıcakken kesmeyin, dağılabilir
  • Krema için muhallebiyi iyice soğutun, aksi halde krem şanti eriyebilir
  • Pasta bıçağını sıcak suya batırarak daha düzgün kesim yapabilirsiniz
  • Üzerini çikolata sosu veya meyvelerle süsleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;