Portakallı pastacı kreması nasıl hazırlanır?

Taze portakalın neşeli aromasıyla zenginleşen bu pastacı kreması, tatlılarınıza bahar tazeliği katacak. Sütlü tatlı sevenler için hem hafif hem de ferahlatıcı bir alternatif sunan tarif, özel günlerde hazırlayacağınız pastalarınızı unutulmaz kılacak.

26 Kasım 2025

Portakallı Pastacı Kreması Tarifi


Malzemeler:

  • 500 ml süt
  • 1 adet portakalın kabuğu rendesi ve suyu (yaklaşık 100 ml)
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:


  • Portakalı iyice yıkayın ve rendeleyin. Suyunu sıkıp bir kenara ayırın.
  • Bir tencereye sütü, toz şekeri, mısır nişastasını ve yumurta sarısını ekleyip çırpma teli ile pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Kremayı ocaktan alın, portakal suyu, portakal rendesi, vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Kremayı ılımaya bırakın, ardından buzdolabında soğutarak kıvam almasını sağlayın.

Püf Noktaları:


  • Kremayı pişirirken sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Portakal suyunu eklerken kremanın çok sıcak olmamasına dikkat edin, aksi takdirde ekşiyebilir.
  • Kremayı soğuduktan sonra pasta, tart veya keklerinizde kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;