Portakallı pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Taze portakal aromasıyla ferahlatan, yumuşacık bir kek ve kremalı lezzetin mükemmel uyumu. Bu tarif, misafirlerinizi etkileyecek görsel şölen sunarken, her ısırıkta yaz güneşini hatırlatacak.

26 Kasım 2025

Portakallı Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım su bardağı portakal suyu

Krema İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml krema

Üzeri İçin:


  • Portakal dilimleri
  • Nane yaprakları

Yapılışı:

  • Fırını 180°C'ye ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu ilave edip karıştırın
  • Yağlanmış kek kalıbına döküp 35-40 dakika pişirin
  • Kreması için tüm malzemeleri (krema hariç) tencereye alıp topak kalmayana kadar çırpın
  • Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
  • Soğuyunca kremayı ekleyip mikserle çırpın
  • Soğuyan keki ortadan ikiye ayırın
  • Katların arasına ve üstüne kremayı sürün
  • Portakal dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyin
  • 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın

Püf Noktaları:

  • Portakalları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra rendeleyin
  • Kekin pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edin
  • Kremayı soğuduktan sonra keke sürün

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;