Portakal sosuyla lezzetli kedi dili pastası nasıl yapılır?

Ferahlatıcı portakal aroması ve kedi dili bisküvilerinin gevrek dokusunu birleştiren bu özel pasta, hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet şöleni sunuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, pastacılığa yeni başlayanlar için bile kolaylıkla uygulanabilecek adımlardan oluşuyor.

26 Kasım 2025

Portakal Soslu Kedi Dili Pastası Tarifi


Malzemeler:

  • Kedi dili bisküvi (yaklaşık 30-35 adet)
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu

Portakal Sosu İçin:


  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı portakal rendesi

Krema İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

1. Pandispanya Hazırlığı:

  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Sütü ekleyip karıştırın
  • Un, vanilya, kabartma tozu ve portakal rendesini ekleyip pürüzsüz bir kek hamuru elde edin
  • Yağlanmış kek kalıbına döküp 180°C fırında 25-30 dakika pişirin

2. Portakal Sosu:

  • Tüm malzemeleri bir tencereye alın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin
  • Soğumaya bırakın

3. Kreması:

  • Süt, un ve şekeri çırpıp ocağa alın
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
  • Ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekleyin
  • Soğumaya bırakın

4. Pastanın Montajı:

  • Soğuyan keki ikiye bölün
  • Alt tabanı servis tabağına yerleştirin
  • Üzerine portakal sosundan bir miktar sürün
  • Kedi dili bisküvilerini yan yana dizin
  • Kremayı bisküvilerin üzerine yayın
  • Üst kek katını yerleştirin
  • Tüm pastanın üzerini kalan kremayla kaplayın
  • Kenarlarını kedi dili bisküvileriyle süsleyin
  • Üzerine kalan portakal sosunu gezdirin
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin

İpuçları:

  • Kedi dili bisküvilerini sosa batırarak daha yumuşak bir doku elde edebilirsiniz
  • Portakal suyunu taze sıkmak lezzeti artırır
  • Pastayı bir gece buzdolabında bekletmek lezzetinin daha iyi oturmasını sağlar
  • Üzerini rendelenmiş portakal kabuğu veya file bademle süsleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;