Petibörlü top pasta nasıl yapılır, hangi malzemeleri gerekir?

Pratik ve lezzetli bir tatlı arayanlar için petibör bisküvilerle hazırlanan top pasta, az malzemeyle kısa sürede hazırlanabilen nefis bir alternatif sunuyor. Kremalı dokusu ve bisküvilerin gevreklikleriyle dengelenen bu tatlı, özellikle çay saatleri ve misafir ikramları için ideal.

26 Kasım 2025

Petibörlü Top Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Hindistan cevizi veya antep fıstığı (süsleme için)

Yapılışı:


  • Öncelikle krem şantiyi, üzerindeki tarife göre hazırlayın ve buzdolabında bekletin.
  • Bir tencereye süt, toz şeker, kakao ve tereyağını alarak orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Ocaktan aldığınız muhallebi soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak ılımasını sağlayın.
  • Ilıyan muhallebiye hazırladığınız krem şantiyi ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.
  • Petibör bisküvileri elinizle ufak parçalar halinde kırın veya bir poşet içinde ezerek küçültün.
  • Bisküvi parçalarını krema karışımına ekleyin ve tüm bisküviler kremayla kaplanana kadar karıştırın.
  • Elde ettiğiniz karışımı streç film serili bir kaseye veya tepsiye alarak top şeklini verin. Üzerini streç filmle kapatıp en az 4-5 saat buzdolabında bekletin.
  • Soğuyan pastayı buzdolabından çıkarın, bir servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
  • Üzerini hindistan cevizi veya ince kıyılmış antep fıstığı ile süsleyin.
  • Dilimleyerek servis yapın, afiyet olsun!

İpucu: Pastayı daha pratik hale getirmek için bisküvileri sütle ıslatabilirsiniz, ancak bu durumda daha yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Bekletme süresini uzatırsanız daha lezzetli olacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;