Petibörlü Top Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı sıvı krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Hindistan cevizi veya antep fıstığı (süsleme için)
Yapılışı:
- Öncelikle krem şantiyi, üzerindeki tarife göre hazırlayın ve buzdolabında bekletin.
- Bir tencereye süt, toz şeker, kakao ve tereyağını alarak orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Ocaktan aldığınız muhallebi soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak ılımasını sağlayın.
- Ilıyan muhallebiye hazırladığınız krem şantiyi ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.
- Petibör bisküvileri elinizle ufak parçalar halinde kırın veya bir poşet içinde ezerek küçültün.
- Bisküvi parçalarını krema karışımına ekleyin ve tüm bisküviler kremayla kaplanana kadar karıştırın.
- Elde ettiğiniz karışımı streç film serili bir kaseye veya tepsiye alarak top şeklini verin. Üzerini streç filmle kapatıp en az 4-5 saat buzdolabında bekletin.
- Soğuyan pastayı buzdolabından çıkarın, bir servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
- Üzerini hindistan cevizi veya ince kıyılmış antep fıstığı ile süsleyin.
- Dilimleyerek servis yapın, afiyet olsun!
İpucu: Pastayı daha pratik hale getirmek için bisküvileri sütle ıslatabilirsiniz, ancak bu durumda daha yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Bekletme süresini uzatırsanız daha lezzetli olacaktır.
|