Petibörlü elmalı pasta nasıl yapılır, tarifini verir misin?
Pratik ve lezzetli bir tatlı arayanlar için petibör bisküvilerle hazırlanan nefis bir elmalı pasta tarifi. Klasik pastacılık tekniklerine gerek kalmadan, evde kolayca hazırlanabilen bu enfes tatlı, misafirlerinize ikram edebileceğiniz şık bir alternatif sunuyor.
Petibörlü Elmalı Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 2 paket petibör bisküvi
- 4 adet orta boy elma
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
- İlk olarak elmaları soyup küp küp doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine şekeri ekleyin ve orta ateşte elmalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Pişen elmaların içine tereyağı ve tarçını ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi, üzerindeki tarife göre soğuk sütle çırparak hazırlayın.
- Petibör bisküvileri sütle ıslatmadan, kuru halde kullanacağız. Bir pasta kalıbının tabanına petibör bisküvileri dizerek bir kat oluşturun.
- Üzerine hazırladığınız soğuk elma karışımının yarısını yayın.
- Elmaların üzerine krem şantinin yarısını yayın.
- Bu işlemi bir kat daha petibör, elma ve krem şanti olarak tekrarlayın.
- En üste kalan krem şantiyi sürdükten sonra ceviz içi serpebilir veya tarçın serperek süsleyebilirsiniz.
- Pastayı en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Not:
- Elmaları pişirirken isterseniz rendeleyerek de kullanabilirsiniz, bu daha pürüzsüz bir kıvam sağlar.
- Buzdolabında beklettiğinizde petibörler yumuşayarak pastanın kıvamı mükemmel olacaktır.
Afiyet olsun! |