Petibör Bisküvili Krem Şantili Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 2 paket petibör bisküvi
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Üzeri için çikolata sosu veya hindistan cevizi (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Öncelikle, bir tencereye süt, un ve toz şekeri ekleyip sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Muhallebi kaynamaya başlayınca altını kısın, 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- İçine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın. Muhallebiyi soğumaya bırakın.
- Başka bir kapta krem şantiyi, paketinde yazan talimatlara göre hazırlayın (genellikle soğuk sütle çırpılır).
- Soğuyan muhallebi ile krem şantiyi birleştirip spatula ile yavaşça karıştırarak krema hazırlayın.
- Pasta kalıbınızın tabanına petibör bisküvileri dizin, üzerine hazırladığınız kremadan bir kat sürün.
- Bisküvi ve krema katlarını, tüm malzeme bitene kadar tekrarlayın. En üst kat krema olmalı.
- Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
- Servis yapmadan önce üzerini çikolata sosu veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Muhallebiyi soğutmadan krem şanti ile karıştırmayın, aksi halde krem şanti eriyebilir.
- Bisküvileri süte batırarak da kullanabilirsiniz, ancak bu daha yumuşak bir doku sağlar.
- Pastayı gece boyunca buzdolabında bekletirseniz, kıvamı daha lezzetli olur.
|