Patates pastası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli ve doyurucu bir atıştırmalık arayanlar için pratik bir patates pastası tarifi. Haşlanmış patatesin yumuşak dokusu, kavrulmuş soğan ve sarımsak ile birleşerek enfes bir karışım oluşturuyor. Üzerindeki erimiş kaşar peyniri ise pastaya ayrı bir lezzet katıyor.

24 Kasım 2025

Patates Pastası Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:


  • Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp, sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ezip soğanlara ekleyin, 1 dakika daha kavurun.
  • Haşlanmış patateslerin üzerine kavrulmuş soğan ve sarımsak karışımını ekleyin.
  • Yumurtaları, sütü, tuzu, karabiberi, kırmızı toz biberi ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
  • Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını hamura ekleyip karıştırın.
  • Yağlanmış bir fırın kabına hamuru dökün ve üzerine kalan kaşar peynirini serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp 5-10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Not: İsteğe bağlı olarak içine doğranmış maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Ayrıca, pastanın daha gevrek olmasını isterseniz üzerine çörek otu serpebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;