Pastane usulü yoğurtlu kurabiye nasıl yapılır?

Damaklarda pastane lezzeti bırakan, yoğurdun eşsiz dokusuyla hazırlanan bu kurabiyeler, çay saatlerinizi şenlendirecek. Yumuşacık iç yapısı ve çıtır üst kıvamıyla deneyen herkesi kendine hayran bırakan bir tarifle karşınızdayız.

26 Kasım 2025

Pastane Usulü Yoğurtlu Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılacak)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı)

Üzeri İçin:


  • Yumurta sarısı
  • Çekilmiş fındık veya file antep fıstığı

Hazırlanışı:


  • Geniş bir karıştırma kabına tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı, pudra şekeri ve vanilyayı alın. Tüm malzemeler pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.
  • Kabartma tozunu ekleyip bir kez daha karıştırdıktan sonra, unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun kıvamı çok sert olmamalı, ancak şekil alacak kadar da yumuşak olmalıdır.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  • Kurabiyelerin üzerine önce yumurta sarısı sürün, ardından çekilmiş fındık veya antep fıstığı serpin.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri bir süre tepside dinlendirip, ardından servis yapabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz, ancak un miktarını kontrollü ekleyin aksi halde kurabiyeler sertleşebilir.
  • Kurabiyeleri fırından çıkarır çıkarmaz sıcakken tüketmeyin, soğuduklarında daha lezzetli olacaklardır.
  • İsteğe bağlı olarak kurabiyelerin içine veya üzerine tarçın da ekleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;