Pastane usulü üzümlü kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Pastanelerin o enfes üzümlü kurabiyelerini evinizde yapmanın sırlarını paylaşıyoruz. Yumuşacık dokusu, hoş baharat kokusu ve bol üzümlü lezzetiyle bu tarif, çay saatlerinizi tatlı bir şölene dönüştürecek. Malzemelerin hazırlanışından pişirme tekniklerine kadar tüm inceliklerle birlikte...

26 Kasım 2025

Pastane Usulü Üzümlü Kurabiye Tarifi


Pastanelerde yediğimiz o yumuşak, hafif baharatlı ve bol üzümlü kurabiyeleri evde yapmak sandığınızdan daha kolay! İşte sizler için hazırladığım, denenmiş ve beğenilmiş pastane usulü üzümlü kurabiye tarifi:

Malzemeler:

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
  • Yarım çay kaşığı karanfil (isteğe bağlı, rendelenmiş)
  • 1 su bardağı kadar ıslatılmış ve kurulanmış kuru üzüm
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)

Üzümleri Islatma İşlemi:


  • 1 su bardağı kuru üzümü sıcak suda 15-20 dakika bekletin
  • Suyunu süzüp kağıt havlu ile kurulayın
  • İsterseniz üzümleri bir miktar rom veya portakal suyunda da bekletebilirsiniz

Yapılışı:


  • Derin bir karıştırma kabına yumuşak tereyağı ve toz şekeri alın
  • Şeker eriyip krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın
  • Yumurtayı ekleyip 1-2 dakika daha çırpın
  • Sıvı yağı, vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam edin
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar unu yavaş yavaş ekleyin
  • Kabartma tozu, tarçın ve karanfili de ekleyip harmanlayın
  • Son olarak kurulanmış üzümleri ekleyip hamura yedirin
  • Hamurunuzu streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin

Şekil Verme ve Pişirme:

  • Fırınınızı 180°C'de ısıtmaya başlayın
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
  • Elinizle yuvarlayıp hafifçe bastırarak şekil verin
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika pişirin
  • Kurabiyelerin üzeri hafif kızardığında fırından alın

Püf Noktaları:

  • Hamuru fazla yoğurmayın, yoksa kurabiyeler sertleşebilir
  • Üzümleri iyice kuruladığınızdan emin olun
  • Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçene kadar tepside bekletin
  • Tam soğuduktan sonra hava almayan bir kapta muhafaza edin
  • İsteğe bağlı olarak üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sütle veya sıcak çayla mükemmel giden bu kurabiyeleri kahve molalarınızda keyifle tüketebilirsiniz
  • Misafirlerinize ikram edebilir, çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz

Afiyet olsun! Bu tarifle pastane kalitesinde kurabiyeler yapmak artık çok kolay. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;