Pastane poğaçası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Mis gibi kokan, yumuşacık pastane poğaçalarını evinizde yapmanın sırları burada! Beyaz peynirli nefis iç harçla hazırlanan bu tarif, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek. Mayalı hamurun püf noktalarından altın rengi alana kadar mükemmel pişirme tekniklerine kadar her detayı bulabilirsiniz.

24 Kasım 2025

Pastane Usulü Poğaça Tarifi


Malzemeler:

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • Çörek otu veya susam (üzeri için)

İç Malzemesi:


  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 çay bardağı maydanoz (ince kıyılmış)

Hazırlanışı:


  • Ilık sütün içine maya ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletin
  • Geniş bir kaba unu eleyin, ortasını havuz şeklinde açın
  • Maya karışımını, sıvı yağ ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun
  • Hamuru streç filmle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın
  • Beyaz peyniri ezin, maydanozla karıştırın
  • Mayalanan hamuru bezelere ayırın, iç harçla doldurup kapatın
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, üzerlerine çatalla çizik atın
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin
  • 180 derece fırında 25-30 dakika altın rengi alana kadar pişirin

Püf Noktaları:

  • Hamur çok sert olmamalı, yumuşak ve ele yapışmayan kıvamda olmalı
  • Maya karışımının ılık olması mayalanmayı hızlandırır
  • Poğaçaları fırına koymadan önce 15 dakika tepside bekletirseniz daha kabarık olur

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;