Pastane börekleri nasıl yapılır ve en lezzetli tarifleri nelerdir?
Mis gibi tereyağlı, çıtır çıtır pastane börekleri evinizdeki mutfakta hayat bulsun! Hamurun inceliğinden iç malzemesinin lezzetine, pişirme süresinden sunum önerilerine kadar tüm incelikler bu rehberde. Peynirlisinden kıymalısına, ıspanaklısından lorlusuna farklı tariflerle sofralarınızı şenlendirecek pratik ipuçları ve denenmiş teknikler sizleri bekliyor.
Pastane Usulü Börek Yapımı ve Lezzetli Tarifler
Börek Yapımında Genel İpuçları
- Hamurun taze ve oda sıcaklığında olmasına dikkat edin
- İç malzemeleri iyice soğutun
- Yağlı kağıt kullanarak pişirme işlemini kolaylaştırın
- Fırını önceden ısıtın
Pastane Usulü Börek Hamuru Hazırlığı
- 500 gr un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Klasik Peynirli Börek Tarifi
- 400 gr beyaz peynir
- 1 demet maydanoz
- 2 yumurta sarısı (üzeri için)
- Çörek otu ve susam
Ispanaklı Börek Tarifi
- 500 gr ıspanak
- 200 gr lor peyniri
- 1 soğan
- Baharatlar (karabiber, pul biber)
Kıymalı Börek Tarifi
- 300 gr kıyma
- 2 soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
Pişirme Teknikleri
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin
- Altın rengi alana kadar pişmeye devam edin
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine su serpin
Püf Noktaları
- Hamuru fazla yoğurmayın
- İç harcını fazla sulu bırakmayın
- Böreği dilimledikten sonra servis yapın
|