Orman Meyve Soslu Pasta Tarifi
Malzemeler:
- Pandispanya için
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Orman meyve sosu için
- 2 su bardağı dondurulmuş veya taze orman meyvesi (çilek, böğürtlen, ahududu, yaban mersini)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Krema için
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
Yapılışı:
Pandispanya Hazırlanışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
- Sıvı yağ ve sütü yavaşça ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 25-30 dakika pişirin.
- Pişen pandispanyayı soğumaya bırakın.
Orman Meyve Sosu Hazırlanışı:
- Orman meyvelerini, şekeri ve suyu bir tencereye alın.
- Meyveler yumuşayıncaya kadar 5-7 dakika kaynatın.
- Mısır nişastasını biraz suyla açıp tenceredeki karışıma ekleyin.
- Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
- Ocaktan alıp limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Krema Hazırlanışı:
- Krem şantiyi soğuk sütle çırparak katı bir kıvam alana kadar hazırlayın.
Pastanın Montajı:
- Soğuyan pandispanyayı iki veya üç eşit kat halinde kesin.
- Her katın arasına krem şanti ve orman meyve sosu sürün.
- Pastanın üzerini ve yanlarını kalan krem şanti ile kaplayın.
- Üzerine orman meyve sosunu gezdirip süsleyin.
- En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
Not: Taze meyve kullanıyorsanız, sosu daha kısa süre pişirebilirsiniz. Pastayı süslerken taze nane yaprakları veya hindistan cevizi kullanabilirsiniz.
|