Orijinal tuzlu pastane kurabiyesi nasıl yapılır?

Pastane lezzetini evinize taşıyan bu nefis tuzlu kurabiyeler, çay saatlerinizi şenlendirecek. Tereyağının aroması ve içindeki yoğurt ile yumuşacak bir dokuya sahip olan kurabiyeler, susam ve çörek otu ile tamamlanıyor. Pratik hazırlık süreciyle herkesin kolayca yapabileceği bu tarif, misafirlerinize ikram edebileceğiniz lezzetli bir atıştırmalık sunuyor.

25 Kasım 2025

Orijinal Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler:

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı)
  • Üzeri için: çörek otu, susam

Yapılışı:


  • Geniş bir karıştırma kabına tereyağı, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, tuz ve sirkeyi ekleyin.
  • Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru streç filmle sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru tezgaha alıp merdane yardımıyla açın.
  • Açtığınız hamuru kare veya yuvarlak şekillerde kesin.
  • Kesilen kurabiyelerin üzerine çatal yardımıyla delikler açın.
  • Üzerlerine çörek otu ve susam serperek 180°C önceden ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Püf Noktaları:


  • Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Kurabiyelerin üzerini çırpılmış yumurta ile de sürebilirsiniz.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakmadan tüketmeyin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;