Oktay usta'nın kedi dili pasta tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli ve hafif bir pasta arayanlar için Oktay Usta'nın enfes kedi dili pasta tarifi, ev yapımı bisküvilerle hazırlanıyor. Kremasıyla mükemmel uyum yakalayan bu tatlı, misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir alternatif olacak.

25 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Kedi Dili Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • Kedi Dili Bisküvisi için
  • 3 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
  • 100 gr toz şeker
  • 100 gr un
  • 1 paket vanilin
  • 1 çimdik tuz
  • Krema için
  • 500 ml süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti
  • 200 ml soğuk süt (krem şanti için)
  • Üzeri için
  • Çikolata sosu veya rendelenmiş çikolata

Kedi Dili Bisküvisi Yapılışı:


  • Fırını 180°C'ye ısıtın. Yağlı kağıt serilmiş tepsi hazırlayın.
  • Yumurta akını tuz ile cam veya metal bir kapta, mikserle sertleşene kadar çırpın.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarılarını toz şekerle beyazlaşıp krema kıvamı alana kadar çırpın.
  • Yumurta sarılı karışıma vanilini ekleyip karıştırın.
  • Çırpılmış yumurta akını, yumurta sarılı karışıma spatula ile yavaşça katlayarak karıştırın.
  • Elenmiş unu yavaşça ekleyip karıştırın, hamur pürüzsüz olmalı.
  • Hamuru sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt üzerine ince şeritler (yaklaşık 5-6 cm) halinde sıkın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika veya hafif renk alana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarın, soğumaya bırakın.

Krema Yapılışı:


  • Bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilini ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın, ara sıra karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
  • Ayrı bir kapta krem şantiyi soğuk sütle çırparak katılaştırın.
  • Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.

Pastanın Montajı:

  • Kedi dillerini iki eşit gruba ayırın.
  • Bir servis tabağına veya kek kalıbına kedi dillerinin bir kısmını dizin.
  • Üzerine kremanın yarısını yayın.
  • Kalan kedi dillerini kremanın üzerine dizin.
  • En üste kalan kremayı yayıp düzeltin.
  • Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerini çikolata sosu veya rendelenmiş çikolata ile süsleyin.

Püf Noktaları:

  • Kedi dillerini çok ince sıkarsanız çabuk yanabilir, kalınlığına dikkat edin.
  • Kremayı soğuturken buzdolabında bekletirseniz daha iyi kıvam alır.
  • Pastayı gece boyunca dinlendirirseniz lezzeti daha iyi oturur.

Afiyet Olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;