Oktay Usta'nın Kedi Dili Pasta Tarifi
Malzemeler (6-8 Kişilik):
- Kedi Dili Bisküvisi için
- 3 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
- 100 gr toz şeker
- 100 gr un
- 1 paket vanilin
- 1 çimdik tuz
- Krema için
- 500 ml süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
- 200 ml soğuk süt (krem şanti için)
- Üzeri için
- Çikolata sosu veya rendelenmiş çikolata
Kedi Dili Bisküvisi Yapılışı:
- Fırını 180°C'ye ısıtın. Yağlı kağıt serilmiş tepsi hazırlayın.
- Yumurta akını tuz ile cam veya metal bir kapta, mikserle sertleşene kadar çırpın.
- Ayrı bir kapta yumurta sarılarını toz şekerle beyazlaşıp krema kıvamı alana kadar çırpın.
- Yumurta sarılı karışıma vanilini ekleyip karıştırın.
- Çırpılmış yumurta akını, yumurta sarılı karışıma spatula ile yavaşça katlayarak karıştırın.
- Elenmiş unu yavaşça ekleyip karıştırın, hamur pürüzsüz olmalı.
- Hamuru sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt üzerine ince şeritler (yaklaşık 5-6 cm) halinde sıkın.
- Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika veya hafif renk alana kadar pişirin.
- Fırından çıkarın, soğumaya bırakın.
Krema Yapılışı:
- Bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilini ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın, ara sıra karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
- Ayrı bir kapta krem şantiyi soğuk sütle çırparak katılaştırın.
- Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.
Pastanın Montajı:
- Kedi dillerini iki eşit gruba ayırın.
- Bir servis tabağına veya kek kalıbına kedi dillerinin bir kısmını dizin.
- Üzerine kremanın yarısını yayın.
- Kalan kedi dillerini kremanın üzerine dizin.
- En üste kalan kremayı yayıp düzeltin.
- Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
- Servis yapmadan önce üzerini çikolata sosu veya rendelenmiş çikolata ile süsleyin.
Püf Noktaları:
- Kedi dillerini çok ince sıkarsanız çabuk yanabilir, kalınlığına dikkat edin.
- Kremayı soğuturken buzdolabında bekletirseniz daha iyi kıvam alır.
- Pastayı gece boyunca dinlendirirseniz lezzeti daha iyi oturur.
Afiyet Olsun!
|