Muzlu milföy pasta nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Milföy hamurunun çıtır dokusu, kremalı muhallebinin hafifliği ve muzun doğal tatlılığının buluştuğu bu pratik pasta, hem göz dolduran bir görünüme hem de damakta iz bırakan bir lezzete sahip. Kolay bulunan malzemelerle hazırlanan bu tatlı, özel günlerde veya ani gelen misafirler için ideal bir seçenek sunuyor.

25 Kasım 2025

Muzlu Milföy Pasta Tarifi ve Püf Noktaları


Malzemeler:

  • 2 paket milföy hamuru (yaklaşık 400 gr)
  • 4-5 olgun muz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yumurta sarısı (üzeri için)
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletin
  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın
  • Milföy hamurlarını tezgaha serip, üst üste koyarak merdane ile açın
  • Yağlanmış tepsiye serip, çatal ile delikler açın
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp, 25-30 dakika pişirin
  • Ayrı bir tencerede süt, şeker, un ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
  • Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip çırpın
  • Pişen milföy tabanı soğuduktan sonra üzerine krema karışımını yayın
  • Muzları dilimleyip kremanın üzerine dizin
  • Üzerini ceviz veya fındıkla süsleyin
  • 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın

Püf Noktaları:


  • Milföy hamurunu çok ince açmayın, kabarması için biraz kalın kalmalı
  • Hamuru açarken unlamayı unutmayın, yapışmaması için
  • Muzları çok olgun ama kararmamış olanlardan seçin
  • Muzları dilimledikten sonra limon suyu sıkarsanız kararmasını önlersiniz
  • Muhallebi soğumadan krem şantiyi eklemeyin, erimesin
  • Pastayı en az 2 saat buzdolabında bekletin, milföy hamuru kremayı çekip lezzetlensin
  • Dilerseniz arasına çikolata sosu veya karamel ekleyebilirsiniz
  • Milföy hamurunun altını çok yağlamayın, fazla yağ çekerse hamur ağırlaşır

Servis Önerisi:

  • Pastayı dilimledikten sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz
  • Yanında dondurma veya kaymak ile servis edebilirsiniz
  • Hemen tüketmeyecekseniz muzları son anda ekleyin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;