Muzlu ağlayan pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Muzun tatlı dokusu ve kremanın hafifliğinin buluştuğu bu nefis pasta, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Kat kat lezzet ve yumuşacık bir kıvamla hazırlanan tarif, görüntüsüyle de iştah kabartıyor.

24 Kasım 2025

Muzlu Ağlayan Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4-5 adet olgun muz

Krema İçin:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin:


  • 200 ml sıvı krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Çikolata sosu

Yapılışı:

  • Öncelikle kek hamurunu hazırlayın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Yağlanmış kek kalıbına döküp 180°C fırında 30-35 dakika pişirin
  • Kek pişerken muhallebiyi hazırlayın. Un, şeker ve sütü tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin
  • Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip 2-3 dakika daha pişirin
  • Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın
  • Soğuyan keki ikiye bölün
  • Alt katmanı ıslatmak için süt gezdirin
  • Üzerine dilimlenmiş muzları yerleştirin
  • Muhallebiyi muzların üzerine yayın
  • Üst kek katmanını kapatıp tekrar sütle ıslatın
  • Kalan muhallebiyi pastanın her yerine yayın
  • Kremayı pudra şekeri ile çırpıp pastanın kenarlarından sarkacak şekilde sıkın
  • Üzerini çikolata sosu ile süsleyin
  • En az 4-5 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın

Püf Noktaları:

  • Muzların olgun olması pastanın lezzetini artırır
  • Muhallebi soğudukça kıvam alacağı için çok akışkan olmasın
  • Pastayı dinlendirmeden kesmeyin, dağılabilir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;