Muz ve Çilekle Süslü Çikolatalı Pasta Tarifi
Malzemeler (8-10 Kişilik):
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Krema İçin:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 200 gram tereyağı veya margarin
Süsleme İçin:
- 2 adet muz
- 250 gram çilek
- 100 gram bitter çikolata
- Yarım su bardağı süt (çikolata sosu için)
Yapılışı:
Kek Hazırlığı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
- Yağlanmış kek kalıbına döküp 30-35 dakika pişirin
- Keki soğumaya bırakın
Krema Yapımı:
- Süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin
- Muhallebi kıvamına gelince vanilya ekleyip soğumaya bırakın
- Oda sıcaklığındaki tereyağını çırpın, soğuyan muhallebiyi yavaş yavaş ekleyin
Montaj ve Süsleme:
- Soğuyan keki ikiye bölün
- Alt katmanı kremanın yarısıyla kaplayın
- Dilimlenmiş muzları dizin
- Üst katmanı kapatıp pastanın her yerini krema ile kaplayın
- Çilekleri dilimleyip pastanın üzerine dizin
- Bitter çikolatayı benmari usulü eritin, sütle incelterek pastanın üzerine gezdirin
- 2-3 saat buzdolabında dinlendirin
Püf Noktaları:
- Keki ılıkken kesmeyin, tam soğumasını bekleyin
- Muzları süslemeden hemen önce dilimleyin, kararmasını önleyin
- Pastayı servise kadar buzdolabında muhafaza edin
|