Muz ve çilekle süslü çikolatalı pasta nasıl yapılır?

Çikolata, muz ve çileğin lezzet buluşmasıyla hazırlanan bu pastada, yumuşacık kek katmanları arasında taze meyveler ve kremalı dokusuyla damaklarda iz bırakacak bir tarif sizleri bekliyor. Görsel şölen sunan bu tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

25 Kasım 2025

Muz ve Çilekle Süslü Çikolatalı Pasta Tarifi


Malzemeler (8-10 Kişilik):

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram tereyağı veya margarin

Süsleme İçin:


  • 2 adet muz
  • 250 gram çilek
  • 100 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı süt (çikolata sosu için)

Yapılışı:

Kek Hazırlığı:

  • Fırını 180 dereceye ısıtın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Yağlanmış kek kalıbına döküp 30-35 dakika pişirin
  • Keki soğumaya bırakın

Krema Yapımı:

  • Süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin
  • Muhallebi kıvamına gelince vanilya ekleyip soğumaya bırakın
  • Oda sıcaklığındaki tereyağını çırpın, soğuyan muhallebiyi yavaş yavaş ekleyin

Montaj ve Süsleme:

  • Soğuyan keki ikiye bölün
  • Alt katmanı kremanın yarısıyla kaplayın
  • Dilimlenmiş muzları dizin
  • Üst katmanı kapatıp pastanın her yerini krema ile kaplayın
  • Çilekleri dilimleyip pastanın üzerine dizin
  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritin, sütle incelterek pastanın üzerine gezdirin
  • 2-3 saat buzdolabında dinlendirin

Püf Noktaları:

  • Keki ılıkken kesmeyin, tam soğumasını bekleyin
  • Muzları süslemeden hemen önce dilimleyin, kararmasını önleyin
  • Pastayı servise kadar buzdolabında muhafaza edin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;