Muhallebili yaz pastası nasıl yapılır, püf noktaları neler?

Serinletici bir yaz tatlısı arayanlar için nefis muhallebili pasta tarifi! Kedi dili bisküvilerle hazırlanan bu hafif tatlı, muhallebi ve krem şanti katmanlarıyla yaz sıcaklarında ferahlık veriyor. Pratik malzemelerle kolayca hazırlanabilen bu pasta, mevsim meyveleriyle süslenerek görsel bir şölene dönüşüyor.

25 Kasım 2025

Muhallebili Yaz Pastası Tarifi


Malzemeler:

  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 1 su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)
  • 1 paket vanilin

Muhallebisi İçin:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin

Üzeri İçin:


  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Çilek, muz veya mevsim meyveleri

Yapılışı:

  • İlk olarak muhallebiyi hazırlayın. Un, nişasta, toz şeker ve sütü bir tencereye alarak çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alana kadar pişirin.
  • Kıvam alan muhallebiye tereyağı ve vanilini ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Muhallebiyi ocaktan alıp soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
  • Pastanın kalıbına (orta boy dikdörtgen borcam) kedi dili bisküvileri dizin ve üzerine sütü gezdirerek ıslatın.
  • Soğuyan muhallebiyi bisküvilerin üzerine döküp spatula ile düzeltin.
  • Üzerine tekrar bir sıra kedi dili bisküvi dizip hafifçe sütle ıslatın.
  • Krem şantiyi soğuk sütle çırparak katı bir kıvam alana kadar hazırlayın ve pastanın en üst katına yayın.
  • Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
  • Servis etmeden önce dilimleyip üzerini dilimlenmiş meyvelerle süsleyin.

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
  • Bisküvileri çok ıslatmamaya dikkat edin, aksi halde pasta yumuşak olur.
  • Muhallebi soğurken ara ara karıştırmak üzerinin kabuk bağlamasını engeller.
  • Pastayı en az 3-4 saat buzdolabında bekletmek katların iyice birleşmesini sağlar.
  • Meyveleri servisten hemen önce ekleyerek tazeliklerini koruyun.
  • Krem şantiyi pastanın tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra ekleyin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;