Muhallebili Mini Köstebek Pasta Tarifi
Malzemeler (8-10 kişilik):
- 1 paket kakaolu kek (hazır veya ev yapımı)
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
- Hindistan cevizi veya rendelenmiş çikolata (üzeri için)
Yapılışı:
- Keki küp küp doğrayarak bir kaseye alın.
- Muhallebi için; 2 su bardağı süt, toz şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Altını kapattıktan sonra vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Muhallebiyi soğumaya bırakın.
- Ayrı bir kapta krem şantiyi soğuk sütle çırparak katılaşana kadar hazırlayın.
- Soğuyan muhallebi ile krem şantiyi birleştirip karıştırın.
- Doğranmış kekleri bu karışıma ekleyip yavaşça harmanlayın.
- Karışımı küçük kaselere veya bir servis kabına paylaştırın.
- Üzerini hindistan cevizi veya rendelenmiş çikolata ile süsleyin.
- Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Not:
- Keki kendiniz pişirmek isterseniz, 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı un, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ile kek hamuru hazırlayıp pişirebilirsiniz.
- Muhallebi soğumadan krem şanti ile birleştirmeyin, aksi halde krem şanti eriyebilir.
- Dinlendirme süresi ne kadar uzun olursa, lezzet o kadar iyi oturur.
|