Milföylü yaş pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Milföy hamurunun çıtır dokusuyla kremsi muhallebinin buluştuğu bu pratik tatlı, misafirlerinizi etkilemek veya ailenizle keyifli bir tatlı molası vermek için ideal. Hazır milföy hamuru kullanarak zamandan tasarruf ederken, ev yapımı muhallebiyle lezzeti garantiliyorsunuz.

25 Kasım 2025

Milföylü Yaş Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket hazır milföy hamuru (yaklaşık 400 gr)
  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 kutu meyve (çilek, şeftali veya karışık meyve)
  • Pudra şekeri (üzeri için)

Yapılışı:


  • Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 15 dakika bekletin
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve milföy hamurlarını üst üste koyarak dikdörtgen şeklinde açın
  • 180°C önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika altın rengi alana kadar pişirin
  • Muhallebi için: Süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin
  • Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha pişirip ocaktan alın, vanilya ekleyin
  • Krem şantiyi kremayla çırpın ve soğuyan muhallebiye ekleyip karıştırın
  • Soğuyan milföyün üzerine muhallebi karışımını yayın
  • Meyveleri dizin ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin
  • Servis yapmadan önce pudra şekeri serpin

Püf Noktaları:


  • Milföy hamurunun çok yumuşamaması için oda sıcaklığında bekletin
  • Muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyin
  • Pastayı en az 2 saat buzdolabında bekletin ki milföy muhallebiyi çeksin
  • Meyveleri konserve yerine taze kullanabilirsiniz

Not:

  • Bu tarif 8-10 kişiliktir
  • Dilimlerken keskin bir bıçak kullanın
  • Üzerini çikolata sosu veya farklı meyvelerle süsleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;