Meyveli mozaik pasta nasıl yapılır, tarifi nedir?

Meyveli mozaik pasta, hem göze hem damağa hitap eden pratik bir tatlı alternatifi. Bisküvilerin çıtırlığı, meyvelerin tazeliği ve kremsi karışımın lezzeti bir araya gelerek buzdolabında dinlendirilmiş nefis bir sonuç ortaya çıkarıyor. Özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir seçenek arayanlar için ideal.

20 Kasım 2025

Meyveli Mozaik Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakaolu bisküvi (veya normal bisküvi)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Çeşitli mevsim meyveleri (çilek, muz, kivi vb.)

Yapılışı:


  • Bisküvileri bir poşetin içine koyup, ufak parçalar haline gelene kadar ezerek kırın.
  • Bir kapta tereyağı, süt, toz şeker, vanilya ve kakaoyu iyice karıştırın.
  • Kırılmış bisküvileri bu karışıma ekleyip, spatula ile nazikçe karıştırın.
  • Meyveleri küp küp doğrayın ve karışıma ekleyin (muz gibi çabuk kararan meyveleri son anda ekleyin).
  • Karışımı yağlı kağıt serili bir kalıba dökün ve üzerini düzeltin.
  • Buzdolabında en az 4-5 saat bekletin.
  • Servis yapmadan önce hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Not: Mozaik pasta yaparken meyveleri çok sulu olanları kullanmamaya özen gösterin, aksi takdirde pasta dağılabilir. Dilerseniz bisküvi çeşitlerini ve meyveleri damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;