Meyve sosuyla lezzetli yaş pasta nasıl yapılır?

Meyvelerin canlı renkleri ve tatlı aromasıyla bezenmiş bu nefis yaş pasta, hem göze hem damağa hitap eden bir şölene dönüşüyor. Pandispanyanın yumuşacık dokusu, krem şantinin hafifliği ve ev yapımı meyve sosunun dengeli tatlılığı bir araya geliyor. Özel günlerin vazgeçilmezi olacak bu tarif, adım adım ilerleyen anlatımıyla herkesin kolayca hazırlayabileceği bir lezzet sunuyor.

25 Kasım 2025

Meyve Soslu Yaş Pasta Tarifi: Adım Adım Lezzet Şöleni


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • Pandispanya için: 3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin
  • Şurup için: 1 su bardağı su, 1/2 su bardağı şeker, 1 paket vanilin
  • Krema için: 2 paket krem şanti, 1,5 su bardağı soğuk süt
  • Meyve sosu için: 2 su bardağı taze veya dondurulmuş meyve (çilek, ahududu, böğürtlen), 1/4 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 çay kaşığı limon suyu
  • Süsleme için: Taze meyveler, nane yaprakları

Pandispanya Hazırlığı:


  • Fırını 180°C'ye ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Elekten geçirilmiş un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip spatulayla yavaşça karıştırın
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 25-30 dakika pişirin
  • Kürdan testiyle pişmiş olduğunu kontrol edip soğumaya bırakın

Şurup ve Krema Hazırlığı:


  • Şurup için tüm malzemeleri kaynatıp soğumaya bırakın
  • Krem şantiyi soğuk sütle çırparak katı kıvama getirin

Meyve Sosu Yapımı:

  • Meyveleri püre haline getirin
  • Tencereye alıp şeker ve limon suyuyla 5 dakika kaynatın
  • Mısır nişastasını 2 yemek kaşığı suyla açıp yavaşça ekleyin
  • Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın

Pastanın Montajı:

  • Soğuyan pandispanyayı iki veya üç eşit kat halinde kesin
  • Alt kata şurup serpip krem şantiden sürün
  • İkinci katı ekleyip aynı işlemi tekrarlayın
  • Pastanın üstünü ve yanlarını kalan kremayla kaplayın
  • Buzdolabında 1 saat dinlendirin

Son Dokunuşlar:

  • Soğuyan meyve sosunu pastanın üzerine dökün
  • Taze meyve dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyin
  • En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın

Püf Noktaları:

  • Pandispanyayı keserken dişli pasta bıçağı kullanın
  • Meyve sosunu tamamen soğutmadan pastaya uygulamayın
  • Dinlenme süresini kısaltmamaya özen gösterin
  • Mevsim meyvelerini kullanarak lezzeti zenginleştirebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;