Limonlu oraletli pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Ferahlatıcı limon aroması ve oraletin enfes lezzetini bir araya getiren bu pasta, yaz günleri için ideal bir tatlı alternatifi sunuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, hem göze hem damağa hitap eden bir şölene dönüşüyor.

25 Kasım 2025

Limonlu Oraletli Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket limonlu oralet
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt

Kreması İçin:


  • 2 paket limon kreması
  • 2,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket limonlu oralet

Üzeri İçin:


  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Limon dilimleri (süslemek için)

Yapılışı:

  • Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbını yağlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin.
  • Oraletleri toz haline getirip, sıvı yağ ve sütle birlikte karışıma ekleyin.
  • Tüm malzemeleri homojen olana kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız kek harcını yağlanmış kalıba dökün.
  • 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Kremasını Hazırlama:

  • Limon kremasını soğuk sütle çırparak kıvam alana kadar hazırlayın.
  • Oraleti toz haline getirip kremaya ekleyin, karıştırın.
  • Soğuyan keki ikiye bölün ve arasına bu kremayı sürün.

Üzerini Süsleme:

  • Krem şantiyi soğuk sütle çırparak hazırlayın.
  • Pastanın üzerine krem şantiyi yayın ve limon dilimleriyle süsleyin.
  • En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

Not: Pastanızı buzdolabında muhafaza edin ve taze tüketmeye özen gösterin. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;