Labne peynirli pasta kreması nasıl yapılır?

Labne peynirinin hafif ekşimsi lezzetiyle tereyağının zengin dokusunu birleştiren bu krem, pastalarınıza farklı bir tat katıyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, pürüzsüz yapısı ve dengeli tatlılığıyla öne çıkıyor. Kremayı dinlendirme süresi ise ideal kıvama ulaşmanın anahtarı olarak belirtiliyor.

25 Kasım 2025

Labne Peynirli Pasta Kreması Tarifi


Malzemeler:

  • 400 gr labne peyniri (oda sıcaklığında)
  • 200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Labne peyniri ve tereyağını derin bir kapta mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Pudra şekerini azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Vanilin ve limon suyunu ekleyip krem kıvamı alana kadar çırpın.
  • Hazır olan kremayı buzdolabında 30 dakika dinlendirdikten sonra pastanıza sürebilirsiniz.

Püf Noktaları:


  • Malzemelerin oda sıcaklığında olması kremanın daha pürüzsüz olmasını sağlar.
  • Pudra şekerini yavaş eklemek topaklanmayı önler.
  • Kremayı kullanmadan önce buzdolabında dinlendirmek daha iyi kıvam almasını sağlar.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;