Krokan çikolatalı pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Çıtır krokanın enfes uyumuyla zenginleşen bu çikolatalı pasta, özel günlerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmaya aday. Kek, kremalı iç dolgu ve dış kaplamanın mükemmel dengesiyle hazırlanan tarif, görsel şölen sunarken damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

25 Kasım 2025

Krokan Çikolatalı Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Krokan İçin:


  • 1 su bardağı fındık veya badem
  • Yarım su bardağı toz şeker

Krema İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 200 gram bitter çikolata

Yapılışı:

Kek Hazırlığı:

  • Fırını 180 dereceye ısıtın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün
  • 180 derecede 30-35 dakika pişirin

Krokan Yapımı:

  • Teflon tavada şekeri eritin
  • Fındık veya bademi ekleyip karıştırın
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün
  • Soğuyunca rondodan geçirin

Krema Yapımı:

  • Süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alın
  • Topak kalmayana kadar pişirin
  • Altını kapatıp tereyağı, vanilin ve küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyin
  • Çikolata eriyene kadar karıştırın
  • Soğumaya bırakın

Pastanın Montajı:

  • Soğuyan keki ikiye bölün
  • Alt katmanı servis tabağına yerleştirin
  • Kremadan bir kat sürün
  • Üst katmanı kapatın
  • Tüm pastayı kremayla kaplayın
  • Krokanı pastanın her yerine serpin
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin

Not: Pastayı servis etmeden önce buzdolabında iyice soğutursanız daha lezzetli olacaktır. Krokanı hazır almak isterseniz marketlerden de temin edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;