Kremalı muzlu rulo pasta nasıl yapılır, tarif nedir?

Mükemmel kıvamda bir kek ve lezzetli kremasıyla bu rulo pasta, özel günlerin vazgeçilmezi olacak. Kremalı muzlu rulo pastayı evde kolayca hazırlamanın incelikleri ve püf noktaları bu tarifte bir araya geliyor.

25 Kasım 2025

Kremalı Muzlu Rulo Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 kişilik):

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml krema
  • 2 adet olgun muz

Üzeri İçin:


  • Pudra şekeri

Yapılışı:

Kek Hazırlığı:

  • Fırını 180°C'ye ısıtın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine (yaklaşık 30x40 cm) hazırlayın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın
  • Hazırladığınız tepsiye dökün, eşit şekilde yayın
  • 180°C fırında 12-15 dakika pişirin

Krema Hazırlığı:

  • Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri tencereye alın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
  • Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin, soğumaya bırakın
  • Ayrı bir kapta kremayı katılaşana kadar çırpın
  • Soğuyan muhallebi ile kremayı birleştirip tekrar çırpın

Montaj:

  • Pişen keki fırından çıkar çıkmaz temiz bir bez üzerine alın
  • Yağlı kağıdı çıkarıp sıcakken rulo şeklinde sarın, soğumaya bırakın
  • Soğuyan keki açın, üzerine hazırladığınız kremayı sürün
  • İnce dilimlenmiş muzları serpiştirin
  • Tekrar rulo şeklinde sarın, buzdolabında 2-3 saat dinlendirin
  • Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpin

Püf Noktaları:

  • Keki sıcakken rulo yapmak kırılmasını önler
  • Krema tamamen soğumadan kremayla birleştirmeyin
  • Muzları çok olgun seçmek daha lezzetli sonuç verir
  • En az 2 saat buzdolabında bekletmek dilimlemeyi kolaylaştırır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;