Krem Şantili Krep Pasta Nasıl Yapılır?Krem şantili krep pasta, hem hafif yapısı hem de lezzetiyle dikkat çeken bir tatlıdır. Krep, genellikle kahvaltılarda tüketilen ince hamur işleri olarak bilinse de, tatlı alternatifleriyle de sofralarımızda yer alır. Bu makalede, krem şantili krep pasta tarifini adım adım inceleyeceğiz. Krep hamurunun hazırlanmasından, krem şantinin nasıl yapılacağına kadar tüm detayları bulabilirsiniz. MalzemelerKrep hamuru için gerekli malzemeler:
Krem şanti için gerekli malzemeler:
İsteğe bağlı olarak:
Krep Hamurunun HazırlanmasıKrep hamurunu hazırlamak için öncelikle derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve çırpın. Ardından, sütü ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Un, şeker, vanilin ve tuzu ilave edin. Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Hamurun kıvamı akışkan olmalıdır. Krepleri Pişirme AşamasıBir tavayı ocağa koyun ve ısıtın. Tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyin ve hamurdan bir kepçe alarak tavaya dökün. Krepin her iki tarafı da altın rengini alana kadar pişirin. Tüm hamuru aynı şekilde pişirerek krepleri hazırlayın. Pişen krepleri bir tabağa alarak soğumaya bırakın. Krem Şantinin HazırlanmasıKrem şantiyi hazırlamak için soğuk sütü bir karıştırma kabına dökün. Üzerine krem şantiyi ekleyin ve mikserle çırpın. Krem şanti, kıvam alıp sertleşene kadar çırpılmalıdır. Krem Şantili Krep Pastanın YapılışıKreplerin üzerine hazırladığınız krem şantiden bir miktar sürün. Ardından, isteğe bağlı olarak dilimlenmiş meyveleri yerleştirin. Bu işlemi tüm krepler için tekrarlayın ve en üstteki krepin üzerine krem şanti sürerek süsleyin. Dilerseniz çikolata sosu veya meyve ile dekorasyon yapabilirsiniz. Servis ÖnerileriKrem şantili krep pastayı dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Yanında kahve veya çay ile sunum yapıldığında, tatlıyı tamamlayacak bir lezzet haline gelecektir. Ayrıca, mevsim meyveleri ile zenginleştirildiğinde daha da çekici hale gelir. Ekstra Bilgiler |