Kivili muhallebili pasta nasıl yapılır, tarifi nedir?

Taze kivinin ferahlığıyla kremsi muhallebinin buluştuğu bu nefis pasta, hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet şöleni sunuyor. Pratik hazırlanışı ve birkaç saat buzdolabında dinlendikten sonra mükemmel kıvama ulaşan yapısıyla, özel günlerin vazgeçilmez tatlısı olmaya aday.

20 Kasım 2025

Kivili Muhallebili Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • 3 adet kivi
  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebi Hazırlığı:


  • Orta boy tencerede süt, un, nişasta ve şekeri karıştırın
  • Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
  • Kaynamaya başlayınca 5-6 dakika daha pişirip ocaktan alın
  • İçine vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın
  • Muhallebiyi soğumaya bırakın

Krem Şanti Hazırlığı:


  • Krem şantiyi paketinde yazılı talimata göre hazırlayın
  • Soğumuş muhallebi ile krem şantiyi birleştirip mikserle çırpın

Kivi Hazırlığı:

  • Kivileri soyup ince dilimler halinde kesin

Pastanın Kat Kat Hazırlanışı:

  • Pasta kalıbının tabanına kedi dili bisküvileri dizin
  • Üzerine bir kat muhallebi kreması yayın
  • Kivi dilimlerini yerleştirin
  • Tekrar bisküvi katmanı ekleyin
  • Bu işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın
  • En üst katman muhallebi kreması olmalı

Son İşlemler:

  • Pastayı buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin
  • Servis yapmadan önce üzerini dilimlenmiş kivi ve nane yaprakları ile süsleyin

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi soğutmadan krem şanti ile karıştırmayın
  • Bisküvileri sütle ıslatmak yerine doğrudan kullanın
  • Pastayı gece boyu buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur
  • Kivileri çok ince dilimlemek pastanın şeklinin bozulmasını önler

Not: İsteğe bağlı olarak muz veya çilek de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;