Karamelli muzlu pasta nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Lezzetli bir tatlı arayışında olanlar için, karamelin enfes aroması ve muzun doğal tatlılığını birleştiren nefis bir pasta tarifi. Kremşantili dokusu ve ev yapımı karamel sosuyla hem göze hem damağa hitap eden bu tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

25 Kasım 2025

Karamelli Muzlu Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • Kek İçin
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Krema İçin
  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 3-4 adet olgun muz
  • Karamel Sos İçin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)

Yapılışı:


  • Kek Hazırlığı
  • Fırını 180°C'ye ısıtın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba dökün
  • 180°C'de 30-35 dakika pişirin
  • Krem Şanti Hazırlığı
  • Krem şantiyi soğuk sütle çırparak katı kıvama getirin
  • Karamel Sos Yapımı
  • Tencereye şekeri koyup orta ateşte eritin
  • Altın rengi alınca tereyağını ekleyin
  • Kremayı yavaşça ekleyip karıştırın
  • 5 dakika kaynatıp soğumaya bırakın
  • Montaj
  • Soğuyan keki ikiye bölün
  • Alt tabana krem şantinin yarısını sürün
  • Dilimlenmiş muzları dizin
  • Üst katı kapatın
  • Kalan krem şantiyi tüm pastaya yayın
  • Soğuyan karamel sosu üzerine gezdirin
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin

Püf Noktaları:


  • Muzları dilimledikten sonra limon suyu sıkarsanız kararmaz
  • Karamel yaparken şeker erirken karıştırmayın
  • Pastayı en az 2 saat buzdolabında bekletin
  • Servis yapmadan önce üzerine ceviz veya fındık serpebilirsiniz

Not: Bu tarif orta boy (24 cm) bir pasta için uygundur. Dilerseniz muz yerine çilek de kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;