Kara kedili pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Çikolata tutkunları için nefis bir lezzet: kakao ile hazırlanan yumuşacık kek katmanları, vanilyalı kreması ve krem şanti ile buluşuyor. Üzerini kaplayan çikolata sosu, bu pastayı görsel bir şölene dönüştürürken, buzdolabında dinlendikten sonra kıvamını bulan mükemmel tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

25 Kasım 2025

Kara Kedili Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram tereyağı veya margarin

Üzeri İçin:


  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • Çikolata sos veya rendelenmiş çikolata

Yapılışı:

1. Kek Hazırlığı:

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın, köpük köpük olana kadar devam edin
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün
  • 180°C önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin

2. Kreması:

  • Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alın
  • Topaklanma kalmayana kadar sürekli karıştırarak pişirin
  • Göz göz olup kıvam alınca ocaktan alın, vanilya ekleyin
  • Ilıyınca yumuşamış tereyağı ile mikserle çırpın

3. Birleştirme:

  • Soğuyan keki ikiye bölün
  • Alt katmanı kremayla sıvayın
  • Üst katmanı kapatın
  • Krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve tüm pastayı kaplayın
  • Üzerini çikolata sos veya rendelenmiş çikolata ile süsleyin
  • En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin

Not: Pastanızı dilerseniz ceviz, fındık veya meyvelerle de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;