Kakaolu petibörlü pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Kakaolu petibör bisküvilerle hazırlanan bu pratik pasta, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek nefis bir lezzet sunuyor. Kremalı dokusu ve kakao aromasıyla hem göze hem damağa hitap eden tarif, buzdolabında dinlendirildiğinde daha da lezzetleniyor.

25 Kasım 2025

Kakaolu Petibörlü Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • Çikolata sosu veya rendelenmiş çikolata (üzeri için)

Yapılışı:


  • Öncelikle krem şantiyi hazırlayın. 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi karıştırıp, buzdolabında beklemeye alın.
  • Orta boy bir tencereye süt, toz şeker, kakao ve unu ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelip göz göz olduğunda ocaktan alın.
  • İçerisine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın. Muhallebiyi soğumaya bırakın.
  • Soğuyan muhallebi ile buzdolabında beklettiğiniz krem şantiyi birleştirip, homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
  • Pasta kalıbının tabanına petibör bisküvileri dizin. Üzerine hazırladığınız kremalı karışımın bir kısmını yayın.
  • Bir kat daha petibör bisküvi dizip, kalan kremayı ekleyin. En üste düzgünce yayın.
  • Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerini çikolata sosu veya rendelenmiş çikolata ile süsleyin.

Not:


  • Pastayı bir gece önceden hazırlarsanız, daha lezzetli ve kıvamlı olacaktır.
  • Bisküvileri süte batırarak da kullanabilirsiniz, ancak bu durumda daha yumuşak bir pasta elde edersiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;