Kakaolu pasta kreması nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Çikolata tutkunları için nefis bir lezzet: Kakaolu pasta kreması! Kremşantili dokusu ve yoğun kakao aromasıyla pastalarınızı taçlandıracak bu pratik tarif, az malzemeyle kolayca hazırlanıyor. Mükemmel kıvamı yakalamanın püf noktaları ve alternatif sunum önerileriyle bu kremayı her defasında kusursuz şekilde yapabilirsiniz.

20 Kasım 2025

Kakaolu Pasta Kreması Tarifi


Malzemeler:

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti (toz)

Yapılışı:


  • Orta boy bir tencereye süt, un, nişasta, şeker ve kakaoyu ekleyin. Çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Krema koyulaşıp göz göz olana kadar (yaklaşık 8-10 dakika) pişirmeye devam edin.
  • Kremayı ocaktan aldıktan sonra içine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Kremayı bir kaseye alarak üzerine streç film temas edecek şekilde kapatın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Krema soğuduktan sonra, ayrı bir kapta krem şantiyi paket talimatlarına gözre hazırlayın.
  • Soğumuş kakaolu kremaya krem şantiyi ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın.
  • Kremayı pastanıza sürmek için kullanabilirsiniz.

Notlar:


  • Kremayı daha akışkan seviyorsanız süt miktarını ½ su bardağı artırabilirsiniz.
  • Kakaolu kremanızın daha parlak olmasını isterseniz, ocaktan almadan önce 1 yemek kaşığı daha tereyağı ekleyebilirsiniz.
  • Krem şanti yerine 1 kase krema (200 ml) çırpılarak da kullanılabilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;