İrmikli muhallebi pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Kremasının hafifliği ve irmiğin nefis dokusuyla sevenlerini mest edecek bir tatlı arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Pratik malzemelerle hazırlanan irmikli muhallebi pastası, hem göz dolduran görüntüsü hem de damakta bıraktığı lezzetle özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.
İrmikli Muhallebi Pasta Tarifi
Malzemeler (6-8 Kişilik):
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
- Hindistan cevizi veya ceviz (üzeri için)
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye irmik, toz şeker ve sütü ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Muhallebi kıvam alıp göz göz olmaya başlayınca tereyağını ve vanilyayı ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.
- Ocaktan aldığınız muhallebiyi, ıslattığınız bir borcama veya pasta kalıbına dökün. Üzerini bir spatula ile düzeltin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Soğuyan muhallebinin üzerine, krem şantiyi soğuk sütle çırparak hazırlayın ve muhallebinin üzerine yayın.
- Son olarak Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz serperek buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
- Dinlenmiş pastayı dilimleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
- Krem şantiyi soğuk sütle iyice çırparak kabarmasını sağlayın.
- Pastayı buzdolabında iyice soğutarak daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
Not: İsteğe bağlı olarak muhallebiye kakao veya tarçın ekleyerek farklı lezzetler deneyebilirsiniz.
|