Halleyli Muhallebili Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket Halley bisküvi
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kakaolu bisküvi (üzeri için)
- 1 su bardağı soğuk süt (bisküvileri ıslatmak için)
Yapılışı:
- İlk olarak, muhallebiyi hazırlamak için derin bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. İyice karıştırarak ocağın üzerine alın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Muhallebi piştikten sonra ocaktan alın, vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın. Muhallebiyi soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
- Bu sırada, pasta kalıbını hazırlayın. Kalıbın tabanına Halley bisküvilerini dizin. Bisküvilerin üzerine soğuk sütten bir miktar serpin, bisküvilerin yumuşamasını sağlayın.
- Soğuyan muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökün ve spatula ile düzeltin.
- Muhallebinin üzerine tekrar bir kat Halley bisküvisi dizin ve hafifçe süt serperek ıslatın.
- Son olarak, kakaolu bisküvileri rondodan geçirerek veya ufalayarak pastanın üzerine serpin.
- Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. İyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İpuçları:
- Muhallebiyi soğuturken buzdolabında bekletebilirsiniz, daha hızlı soğur.
- Bisküvileri çok ıslatmamaya dikkat edin, aksi halde pasta yumuşak olabilir.
- Üzerini çikolata sosu veya meyvelerle süsleyebilirsiniz.
|