Halleyli muhallebili pasta nasıl yapılır, tarifi nedir?

Lezzetli ve pratik bir pasta tarifi arayanlar için Halley bisküvileriyle hazırlanan nefis bir muhallebili pasta alternatifi. Bisküvilerin çıtır dokusu ile kremamsı muhallebinin uyumu, soğuk servis edilen bu tatlıyı özellikle yaz aylarında vazgeçilmez kılıyor.

25 Kasım 2025

Halleyli Muhallebili Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 1 paket Halley bisküvi
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kakaolu bisküvi (üzeri için)
  • 1 su bardağı soğuk süt (bisküvileri ıslatmak için)

Yapılışı:


  • İlk olarak, muhallebiyi hazırlamak için derin bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. İyice karıştırarak ocağın üzerine alın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Muhallebi piştikten sonra ocaktan alın, vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın. Muhallebiyi soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
  • Bu sırada, pasta kalıbını hazırlayın. Kalıbın tabanına Halley bisküvilerini dizin. Bisküvilerin üzerine soğuk sütten bir miktar serpin, bisküvilerin yumuşamasını sağlayın.
  • Soğuyan muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökün ve spatula ile düzeltin.
  • Muhallebinin üzerine tekrar bir kat Halley bisküvisi dizin ve hafifçe süt serperek ıslatın.
  • Son olarak, kakaolu bisküvileri rondodan geçirerek veya ufalayarak pastanın üzerine serpin.
  • Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. İyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

İpuçları:


  • Muhallebiyi soğuturken buzdolabında bekletebilirsiniz, daha hızlı soğur.
  • Bisküvileri çok ıslatmamaya dikkat edin, aksi halde pasta yumuşak olabilir.
  • Üzerini çikolata sosu veya meyvelerle süsleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;