Ezilmiş bisküvili pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Pratik ve lezzetli bir tatlı arayanlar için ideal bir seçenek: ezilmiş bisküvili pasta. Sadece birkaç basit malzeme ve birkaç adımda, buzdolabında dinlendirilerek hazırlanan bu nefis pasta, özellikle yoğun günlerde imdada yetişen bir tarif.

25 Kasım 2025

Ezilmiş Bisküvili Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket krem şanti
  • Ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

Yapılışı:


1. Bisküvileri Hazırlama:


  • Bisküvileri buzdolabı poşetine koyup, merdane veya rondodan geçirerek ufak parçalar haline getirin.
  • Bisküvileri bir kaseye alıp üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Bisküviler sütü çekip yumuşamalı ama hamur kıvamına gelmemeli.

2. Kremasını Hazırlama:

  • Bir kapta tereyağı ve toz şekeri mikserle iyice çırpın, beyazlayıp krema kıvamına gelene kadar devam edin.
  • Üzerine vanilya ve kakaoyu ekleyip tekrar karıştırın.
  • Ayrı bir kapta krem şantiyi, paketinde yazan talimata göre hazırlayın ve tereyağlı karışıma ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.

3. Pastayı Birleştirme:

  • Orta boy dikdörtgen bir borcama veya servis tabağına bisküvi karışımının yarısını yayın.
  • Üzerine kremanın yarısını döküp spatula ile düzeltin.
  • Kalan bisküvi karışımını ekleyip, üzerine kalan kremayı yayın.
  • İsteğe bağlı olarak üzerini ceviz, fındık veya hindistan cevizi ile süsleyin.

4. Dinlendirme:

  • Pastayı en az 3-4 saat buzdolabında bekletin, tercihen bir gece dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce dilimleyip afiyetle tüketin.

Not: Tarifteki malzemeleri damak zevkinize göre ayarlayabilir, süt yerine meyve suyu veya bisküvileri kahve ile ıslatabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;