Evde pasta kreması nasıl yapılır? tarifi nedir?

Taze malzemelerle hazırlanan ev yapımı pasta kremaları, pastacılıkta fark yaratan detaylardan biridir. Klasik vanilyalı krem şantiden pratik tereyağlı kreme, dört farklı tarif ve püf noktalarıyla mükemmel kıvam yakalamanın incelikleri paylaşılıyor.

26 Kasım 2025

Evde Pasta Kreması Yapımı: Kolay ve Lezzetli Tarifler


Evde taze malzemelerle hazırlanan pasta kremaları, hem daha sağlıklı hem de dışarıdan alınanlara göre çok daha lezzetli olur. İşte evde kolayca yapabileceğiniz birkaç farklı pasta kreması tarifi:

1. Klasik Vanilyalı Krem Şanti

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket krem şanti (toz halinde)
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  • Soğuk sütü derin bir kabın içine alın.
  • Üzerine krem şanti tozunu, vanilini ve pudra şekerini ekleyin.
  • Mikserle yüksek devirde, krem kıvamını alana kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın.
  • Hazır olan kremayı buzdolabında 15-20 dakika dinlendirdikten sonra pastalarınızda kullanabilirsiniz.

2. Çikolatalı Pasta Kreması


  • 200 ml sıvı krema
  • 100 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:

  • Çikolatayı benmari usulü eritin ve soğumaya bırakın.
  • Sıvı kremayı mikserle katılaşana kadar çırpın.
  • Soğuyan erimiş çikolatayı kremaya ekleyip, pudra şekerini de ilave ederek yavaşça karıştırın.
  • Kremayı buzdolabında 30 dakika beklettikten sonra kullanın.

3. Mascarpone Kreması (Tiramisu için ideal)


  • 250 gram mascarpone peyniri
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

  • Yumurta sarılarını ve pudra şekerini köpük kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Mascarpone peynirini ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Son olarak vanilyayı ekleyip birkaç dakika daha çırparak kremayı kullanıma hazır hale getirin.

4. Pratik Tereyağlı Krem

  • 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı süt

Yapılışı:

  • Tereyağını kremsi bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Pudra şekerini yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Vanilin ve sütü ekleyip, kıvamı yumuşayana kadar çırpın.
  • Kremayı buzdolabında 10 dakika dinlendirip pastanıza sürebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Krem şanti ve sıvı krema gibi malzemeleri soğuk kullanmaya özen gösterin, daha iyi kıvam alır.
  • Kremaları buzdolabında dinlendirmek, kıvamlarının oturmasını sağlar.
  • Çikolatalı kremada bitter çikolata kullanırsanız, krem şekeri azaltabilirsiniz.
  • Tereyağlı kremayı çok uzun süre çırparsanız yağlanabilir, dikkat edin.

Bu tariflerle evde kolayca lezzetli pasta kremaları hazırlayabilir, pastalarınızı daha özel hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;