Ev yapımı çilekli pasta nasıl yapılır, tarif nedir?

Taze çileklerin lezzetiyle buluşan yumuşacık pandispanyadan oluşan bu nefis pasta, özel günlerin vazgeçilmezi olacak. Kremalı katmanları ve parlak jöle kaplamasıyla hem göze hem damağa hitap eden tarif, ev yapımı bir şölen sunuyor.

25 Kasım 2025

Ev Yapımı Çilekli Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 400 ml krema (veya pasta kreması)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 500 gr taze çilek
  • 1 paket çilekli jöle

Yapılışı:


1. Pandispanya Hazırlığı:


  • Fırını 180°C'ye ısıtın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın
  • Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün
  • 180°C'de 30-35 dakika pişirin
  • Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin

2. Kreması ve Süsleme:

  • Keki soğumaya bırakın
  • Krema ve pudra şekerini katılaşana kadar çırpın
  • Çilekleri yıkayıp dilimleyin (bir kısmını süsleme için ayırın)
  • Soğuyan keki ikiye bölün
  • Alt katmanı krema ve çilek dilimleriyle kaplayın
  • Üst katmanı kapatın
  • Tüm pastayı krema ile kaplayın

3. Jöle Kaplama:

  • Jöleyi paket tarifine göre hazırlayın
  • Soğuyan jöleyi pastanın üzerine dökün
  • Ayırdığınız çileklerle süsleyin
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin

Püf Noktaları:

  • Kekin tamamen soğumasını bekleyin
  • Krema oda sıcaklığında çırpılmalı
  • Çilekleri pasta servis edeceğiniz zaman ekleyin
  • Jöle tamamen soğumadan dökmeyin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;