Etimekli pudingli pastanın tarifi nasıl yapılır?
Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için etimekli pudingli pasta harika bir seçenek. Etimek katmanları arasında iki farklı puding ve krem şanti ile hazırlanan bu pastayı, birkaç basit adımda evde kolayca yapabilirsiniz.
Etimekli Pudingli Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket etimek (yaklaşık 20-25 adet)
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakaolu pasta kreması veya 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
- Üzeri için ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Öncelikle, pudingi hazırlamak için bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilyayı ekleyin. İyice karıştırın ve ocağın altını açın.
- Puding kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 1-2 dakika daha karıştırıp ocaktan alın.
- Pudingin yarısını ayırın ve içine kakaolu pasta kremasını veya kakaoyu ekleyip karıştırarak kakao sosunu hazırlayın.
- Krem şantiyi, bir su bardağı soğuk sütle çırparak katı bir kıvam alana kadar hazırlayın.
- Pastanın tabanı için bir borcama veya pasta tepsisine etimekleri dizin. Üzerine sade pudingin yarısını yayın.
- İkinci kat etimekleri dizin ve üzerine kakaolu pudingi yayın.
- Son kat etimekleri dizin ve üzerine hazırladığınız krem şantiyi yayın.
- Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
- Servis yapmadan önce üzerini ceviz veya fındıkla süsleyebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Pudingi pişirirken topaklanmaması için sürekli karıştırın.
- Etimeklerin pudingle iyice yumuşaması için pastayı buzdolabında uzun süre bekletin.
- Kakaolu puding yerine çikolata sosu da kullanabilirsiniz.
Servis Önerisi:
- Pastayı soğuk servis yapın ve dilimlerken bıçağı sıcak suya batırarak kesin, daha düzgün dilimler alırsınız.
|