Eti rulo pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Pratik ve lezzetli bir tatlı arayanlar için, Eti bisküvileriyle hazırlanan nefis bir rulo pasta tarifi. Malzemelerin kolay bulunabilir olması ve yapım aşamalarının kısa sürmesi, bu tatlıyı özellikle acele durumlar için ideal kılıyor. Buzdolabında dinlendirildikten sonra servise hazır hale gelen bu pastayı, dilerseniz ceviz veya hindistan ceviziyle süsleyerek sunabilirsiniz.

25 Kasım 2025

Eti Rulo Pasta Nasıl Yapılır?


Eti rulo pasta, pratik ve lezzetli bir tatlıdır. Genellikle hazır Eti bisküvileri kullanılarak yapılır. İşte kolay bir tarif:

Malzemeler:


  • 2 paket Eti pötibör bisküvi (yaklaşık 400 gram)
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gram tereyağı veya margarin
  • 1 paket vanilya
  • İsteğe bağlı: ceviz, fındık veya hindistan cevizi

Yapılışı:


  • Bisküvileri bir poşete koyup, bir merdane veya oklava ile ufak parçalar haline getirin.
  • Bir tencerede süt, şeker, kakao ve tereyağını karıştırıp, kaynamaya başlayınca 5 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan karışımı ufalanmış bisküvilere ekleyip, iyice karıştırın.
  • Karışımı yağlı kağıt serili bir tepsiye yayıp, rulo şeklinde sarın.
  • Buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.
  • Dilimleyip, üzerini hindistan cevizi veya dövülmüş cevizle süsleyerek servis yapın.

İpucu:

  • Daha yumuşak bir kıvam için süt miktarını biraz artırabilirsiniz.
  • Soğuk servis yapmak daha lezzetli olacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;