Eti puf pasta nasıl yapılır, tarifini öğrenebilir miyim?

Pratik ve lezzetli bir pasta arayanlar için Eti Puf bisküvilerle hazırlanan nefis bir tarif. Kremşantili muhallebi katmanları arasında yumuşayan bisküviler, buzdolabında dinlendikçe kıvamlanarak mükemmel bir tatlıya dönüşüyor.

25 Kasım 2025

Eti Puf Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket Eti Puf bisküvi
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


  • Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için tencerede süt, toz şeker, un ve nişastayı karıştırın. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Muhallebi göz göz olup kıvam alınca ocaktan alın ve içine vanilin ile tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Muhallebi soğurken, krem şantiyi paketindeki talimata göre hazırlayın.
  • Soğuyan muhallebi ile krem şantiyi birleştirip karıştırın.
  • Pasta için kullanacağınız kabın tabanına Eti Puf bisküvileri dizin.
  • Bisküvilerin üzerine hazırladığınız muhallebi-krem şanti karışımının yarısını dökün.
  • Üzerine tekrar bir kat Eti Puf bisküvi dizin ve kalan muhallebi karışımını ekleyin.
  • En üste kalan bisküvileri dizerek pastayı tamamlayın.
  • Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.
  • Servis yapmadan önce üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Not:


  • Pastayı bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur.
  • İsteğe bağlı olarak muhallebiye kakao ekleyerek çikolatalı versiyonunu da yapabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;