Eti kakaolu bisküvili pasta nasıl yapılır, tarif nedir?

Kakaolu bisküvilerin sütlü şerbetle buluştuğu, üzeri krem şantiyle kaplanan bu pratik pasta, en sevilen atıştırmalıklardan biri olmaya aday. Çay saatlerinizi şenlendirecek bu nefis tatlı, sadece birkaç basit adımda hazırlanıyor ve buzdolabında dinlendikçe kıvamını mükemmelleştiriyor.

25 Kasım 2025

Eti Kakaolu Bisküvili Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket Eti Kakaolu Bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
  • Üzeri için: Hindistan cevizi, rendelenmiş çikolata veya kakao

Yapılışı:


  • İlk olarak, krem şantiyi paketindeki talimata göre hazırlayın ve buzdolabında bekletin.
  • Bisküvileri bir poşete koyup, üzerlerine bastırarak ufak parçalar haline getirin (robotla da çekebilirsiniz).
  • Tereyağını bir tavada eritin, içine toz şekeri ekleyip karıştırarak şeker eriyene kadar pişirin.
  • Üzerine sütü ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Bu karışımı soğumaya bırakın, soğuduktan sonra içine vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Soğuyan şerbet karışımını, ufalanmış bisküvilerin üzerine dökün ve iyice karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak ceviz veya fındık ekleyip karıştırın.
  • Karışımı, yağlanmış bir kek kalıbına veya borcama döküp elinizle düzeltin.
  • Üzerine buzdolabında beklettiğiniz krem şantiyi sürün.
  • Son olarak, Hindistan cevizi, rendelenmiş çikolata veya kakao serperek süsleyin.
  • Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Not: Pastayı bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;