En pratik pastacı kreması nasıl yapılır?

Ev yapımı pastacı kreması hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm detaylar burada! Sadece birkaç temel malzeme ve basit adımlarla, keklerinizi ve tatlılarınızı taçlandıracak nefis bir kremayı kolayca yapabilirsiniz. İşte denenmiş, pratik bir tarif ve püf noktaları.

24 Kasım 2025

En Pratik Pastacı Kreması Tarifi


Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 100 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı

Yapılışı:


  • Orta boy bir tencereye sütün yarısını alın
  • Kalan süte un, nişasta, şeker ve yumurta sarısını ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın
  • Tencereye ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin
  • Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin
  • Altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın
  • Kremayı ılınıncaya kadar ara ara karıştırın
  • Soğuduktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirin

Püf Noktaları:


  • Kremayı sürekli karıştırarak pişirin, topaklanmayı önler
  • Çok koyu olursa bir miktar süt ekleyebilirsiniz
  • Keklerde, pastalarda ve tatlılarda rahatlıkla kullanabilirsiniz
  • Buzdolabında 3-4 gün saklayabilirsiniz

Not: Bu kremayı çikolatalı yapmak için 2 yemek kaşığı kakao ekleyebilir, muzlu yapmak için püre haline getirilmiş muz katabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;