En Lezzetli Muzlu Rulo Pasta Tarifi
Muzlu rulo pasta, yumuşak dokusu ve tatlı muz lezzetiyle sevenleri mest eden bir tatlıdır. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, mükemmel sonuç veren bir muzlu rulo pasta tarifi:
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2-3 adet olgun muz
- 1 su bardağı süt
- 200 ml krema
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilyalı puding
- Hindistan cevizi veya antep fıstığı (üzeri için)
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisini hazırlayın.
- Yumurta ve toz şekeri bir kapta, köpük köpük olana kadar çırpın.
- Un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın.
- Hazırladığınız kek hamurunu tepsiye dökün, üzerini düzeltin ve 10-12 dakika pişirin.
- Kek pişerken, bir tencereye süt ve puding tozunu ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, soğumaya bırakın.
- Kremayı, pudra şekeri ile çırparak katılaşana kadar whipped kıvamına getirin.
- Soğuyan muhallebiyi, kremaya ekleyip karıştırarak pastanın kremasını hazırlayın.
- Pişen keki fırından çıkarın, üzerine temiz bir bez örtüp soğumaya bırakın.
- Soğuyan kekin üzerine kremayı yayın, dilimlenmiş muzları dizin.
- Keki, muzlu kremalı kısmı içe gelecek şekilde rulo yapın.
- Üzerini kalan kremayla süsleyip Hindistan cevizi veya antep fıstığı serpin.
- Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.
Püf Noktaları:
- Keki sıcakken rulo yapmaya çalışmayın, yırtılabilir.
- Muzları hemen kullanmayacaksanız, limon suyu sıkın kararmasın.
- Kremayı çok katı çırpmayın, sönme yapabilir.
Bu tarifle, misafirlerinizi etkileyecek nefis bir muzlu rulo pasta yapabilirsiniz. Afiyet olsun! |